Güneş fırtınası elektornik araçları bozabilir!

Güneş fırtınası elektornik araçları bozabilir! Amerika Birleik Devletleri’ne bağlı faaliyet gösteren Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi, (NOAA) geçtiğimiz günlerde Güneş’te meydana gelen son yılların en güçlü jeomanyetik fırtınası hakkında bir açıklama yayınladı. NOAA’nun açıklamasında patlamanın bir kaç gün öncesi Dünya’nın 20 katı büyüklüğü kadar bir alanda meydana geldiği belirtildi.  Dünya’ya doğru devasa bir parçacık akışının...

Güneş fırtınası elektornik araçları bozabilir!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneş fırtınası elektornik araçları bozabilir!

Amerika Birleik Devletleri’ne bağlı faaliyet gösteren Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi, (NOAA) geçtiğimiz günlerde Güneş’te meydana gelen son yılların en güçlü jeomanyetik fırtınası hakkında bir açıklama yayınladı.

NOAA’nun açıklamasında patlamanın bir kaç gün öncesi Dünya’nın 20 katı büyüklüğü kadar bir alanda meydana geldiği belirtildi.  Dünya’ya doğru devasa bir parçacık akışının gerçekleştiği patlamada en ağır etkilenen bölgenin Kuzey Amerika olacağı ve fırtına sebebiyle Türkiye dahil pek çok ülkede kutup ışıklarının gökyüzünde belirebileceği belirtildi.

Güneş Fırtınası Nedir?

Güneş fırtınası, güneşin yüzeyinde meydana gelen ani patlamalar veya parlamalardır. Bu patlamalar, güneşin manyetik alanındaki değişikliklerle ilişkilidir. Güneş fırtınaları genellikle güneş lekeleri denilen koyu bölgelerde meydana gelir. Bu olaylar, güneşten uzaya büyük miktarda enerji ve yüklü parçacıkların fırlatılmasına neden olur. Dünya’ya ulaşan bu yüklü parçacıklar, manyetik alanımızı etkileyerek kutup ışıklarına yol açabilir veya iletişim sistemlerine ve uydu çalışmalarına zarar verebilir.

Güneş fırtınası elektornik araçları bozabilir!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.